10 TIPS Slik tar du bedre bilder med mobilen

Å fange de gode øyeblikkene i et bilde er en kunst. Det er heller ingen klisjé at et bilde kan fortelle mer enn 1000 ord. Og det har lenge blitt sagt at det beste kamera er det du har med deg.

fjuz-ta-bedre-bilder-med-mobil
Skrevet av FJUZ Publisert: 27.02.18

Vår fotograf og stylist, Hilde, har samlet noen enkle, praktiske tips til deg om hvordan du kan ta litt bedre bilder med mobilen. Hilde har lang erfaring som fotograf, og har også jobbet mye med strategisk foto og tekst for flere av våre kunder på blant annet Instagram.

  • Å fange øyeblikket

Vil du fange det ekte i et øyeblikk, kan du ikke nøye deg med ett bilde. Knips i vei! Det beste bilde velger du i ro og fred etterpå.

  • Finn raskeste vei til å åpne kamera på mobilen

Om det er barna dine som plutselig finner på noe gøy, valpen som endelig gjør det trikset eller vakre solstråler som trenger gjennom skyene –noen ganger skjer de mest perfekte bildeøyeblikkene altfor fort. Er telefonen din låst kan du på iphone bare sveipe til venstre for å åpne kamera, og du er klar for å fange øyeblikket ditt.

Bilder med mobil med etterbehandling FJUZ kommunikasjon
  • Søk etter lyset – unngå den direkte og sterke blitzen fra kamera

Fotografi betyr å male med lyset, og lyset er noe av det viktigste å lese om man skal få et godt bilde. Skal du ta bilde inne når det er dagslys? Slå av kunstig lys fra lamper og blitzen på kamera, og ta med deg det du skal ta bilde av bort til et vindu. Er det mørkt kan du dra nytte av de kunstige lysene du måtte ha i nærheten (det kan være et neonskilt, en svak lampe etc). Se hvordan lyset treffer det du skal ta bilde av ved å flytte objektet ditt litt rundt.

  • Stille bakgrunn = fokus på objektet

Unngå en urolig bakgrunn, med rot, bevegelse og mange farger om du ønsker fokus på en person eller et objekt. En rolig bakgrunn gjør det lettere å skape et fokus på det du ønsker å fremheve. Øyet vil automatisk søke mot det du ønsker.

  • Rette linjer

Hvordan holder du kamera når du tar et bilde?

I det vakre landskapet du befinner deg i burde horisonten være rett. Legg merke til linjene når du tar et bilde og gjør bevisste valg. Rett opp linjene med hjelp av grid -på iphone kan du slå på hjelpelinjer til kamera under innstillinger – kamera – slå på rutenett.

  • Dybdeskarphet

Er det viktigste i bilde ditt sylskarpt og for eksempel bakgrunnen uklar får du mer fokus på det du ønsker. Trykk på skjermen på det du ønsker fokus på, og mobilkamera vil fokusere for deg.

10-tips-bilder-med-mobil

Å ta gode bilder med mobil er gøy og veldig spennende

  • Dropp cheese, si HEI!

Skjønnheten kommer innenfra gjennom et varmt smil. Be den du skal ta bilde av å si ”HEI!” Tar du bilde rett etter et varmt HEI fanger du et naturlig smil.

  • Iscenesette

Et bilde behøver ikke alltid være et naturlig øyeblikk. Det også lov å skape sine egne drømmesituasjoner.

  • Ren kameralinse

Det kan virke selvfølgelig, men ikke alle tenker på at en kameralinse kan bli skitten. Tørk av den innimellom så unngår du uklare bilder.

  • Etterbehandling av bildene

Når bildet er tatt, øyeblikket er forbi og de fineste bildene er valgt, har du muligheten til å heve bildene dine litt ekstra. Sjekk ut og prøv deg frem på apper som VSCO eller Snapseed.

Her må du prøve og feile, og finne din retning på hvordan du ønsker at bildene dine skal være. LYKKE TIL!