Video vinner i år også! 

Kombinasjonen av lyd, bilde og bevegelse er et av de sterkeste virkemidlene når et budskap skal formidles, og på Facebook er video det viktigste verktøyet for å få vist seg fram.

Gode råd fra FJUZ om video på Facebook

Ståle Lindblad i Areca Social kom ut med rapporten «Facebook-effekt» for to uker siden. Der har han analysert 569.000 Facebook-innlegg fra norske virksomheter i 128 ulike bransjer, og tallene taler for seg. Et videoinnlegg når i snitt 118,6% av antallet mennesker som følger en side, mens et bildeinnlegg når 76,3%. Med andre ord, ønsker du synlighet skal du produsere video.

Facebook prioriterer video
Likevel var det bare 12,1% av alle innlegg på norske Facebook-sider som var levende bilder i 2017, så her er det rom for forbedringer. Facebook selv er tydelige på at de kommer til å prioritere video i årene fremover, og Mark Zuckerberg har uttalt at han ser på Facebook mer og mer som en videplattform

Gode råd om video på Facebook fra FJUZ

Husk at Facebook prioriterer videovisning i newsfeeden

Nye verktøy gjør video enklere
For å stimulere til økt bruk av video, har selskapet derfor lansert flere nye funksjoner som forenkler jobben med å lage godt videoinnhold samtidig som de har trimmet algoritmene til fordel for levende bilder.

I fjor fikk vi blant annet muligheten til å laste opp video som coverbilde. Noe som skaper en helt annen oppmerksomhet enn tradisjonelle stillbilder. En annen nylansering var automatisk teksting av videoannonser. Ganske vesentlig ettersom 85% av oss ser video uten lyd. Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig i engelskspråklige land, men vi krysser fingrene for at den blir tilgjengelig i Norge i løpet av året.

Musikk på din video
Hvis du produserer video med lyd, har du kanskje opplevd at Facebook stopper innlegg med musikk som krever rettigheter. Facebook har løst dette ved å lansere Sound Collection, et mediebibliotek hvor du kan legge til lydeffekter og rettighetsfri musikk på videoene du publiserer.

Bedre synlighet for video i newsfeed
Facebook har også gjort justeringer i rankingen til video i nyhetsfeeden. Nå vil videoinnhold fra facebooksider som folk går direkte til eller søker opp, gis større synlighet. Hvis du for eksempel følger en videoserie på en Facebook-side, vil det bety at  flere videoer fra den samme Facebook-siden vises oftere i din nyhetsfeed.

FJUZ gir gode råd om video og Facebook

Livesending fra Facebook
Facebook Live ble lansert for to år siden, men spådommen er at 2018 blir det STORE Live-året. En av fem videoer er nå en live-sending. Når vi i tillegg vet at Facebooks siste algoritmegrep vil prioritere innlegg hvor det skapes dialog mellom brukerne, er det ingen tvil om at Facebook Live er rett kanal hvis du skal ha en produktlansering, et kurs eller foredrag i 2018.

Som avslutning, nevner jeg at det amerikanske nettverks- og kommunikasjonsselskapet Cisco har regnet seg fram til at video vil stå for 82% av alt innhold på nett innen 2021,  Det er derfor all grunn til å ta formatet på alvor, og komme i gang så fort som mulig.

 

Lights. Camera. Action!

Digital rådgiver Lasse Eriksen [email protected] / 97076330

Lasse jobber som digital rådgiver i FJUZ, med spesielt fokus på sosiale medier. Han har bred erfaring med både strategi og annonsering på Facebook og Google.